EHF EURO 2020. România - Croația, rezultat FINAL. ÎNFRÂNGERE rușinoasă - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
foto: FRH
foto: FRH
Naţionala feminină de handbal a României a disputat un meci împotriva Croației, în grupele principale de la EURO 2020.

România a fost învinsă fără drept de apel de Croaţia, cu 25-20 (14-10), joi seara, la Kolding, în primul său meci din Grupa principală II a Campionatului European - EHF EURO 2020 din Danemarca.

Tricolorele au făcut unul dintre cele mai slabe jocuri şi au pierdut în faţa unei echipe care le-a fost la îndemână, dar care a găsit mijloacele pentru a câştiga. România a început foarte bine partida, iar evoluţia şi scorul dădeau speranţe într-un rezultat pozitiv. Echipa antrenată de Bogdan Burcea a condus cu 3-1, 4-2 şi 8-4 (min. 18), dar după un prim sfert de oră promiţător, schimbările făcute în echipă au rupt jocul echipei noastre, care a încasat şapte goluri consecutive, Croaţia preluând controlul cu 11-8 (min. 25).

Croaţia a intrat cu un avans de patru goluri la pauză, 14-10. În repriza secundă, cele două echipe s-au întrecut în greşeli (România a pierdut nu mai puţin de 16 mingi în acest meci, cele mai multe Neagu - 6), dar şi aşa, Croaţia a avut un avantaj de 17-11 (min. 36). România a încercat să recupereze ecartul de pe tabelă, s-a apropiat la două goluri, 19-17 (min. 48), dar două mingi pierdute de Neagu şi o ratare au făcut ca diferenţa să crească din nou la patru goluri pentru Croaţia (21-17). Croaţia a reuşit a patra sa victorie consecutivă la EURO, cu 25-20, în timp ce România nu are şanse de a trece de grupa principală.

Golurile echipei noastre au fost înscrise de Cristina Neagu 6, Eliza Buceschi 5, Lorena Ostase 3, Anca Polocoşer 2, Sonia Seraficeanu 2, Ana Maria Iuganu 1, Cristina Laslo 1.

Pentru croate au marcat Valentina Blazevic (Măgura Cisnădie) 7 goluri, Camila Micijevic 4, Katarina Jezic 4, Larissa Kalaus 4, Dora Krsnik 2, Josipa Mamic 2, Ana Debelic 1, Andrea Simara 1. Meciul a fost arbitrat de rusoaicele Viktoria Alpaidze şi Tatiana Berezkina. Croaţia ocupă primul loc în grupă, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de Norvegia, 4 p (2 j), Olanda, 2 p (2 j), Germania, 2 p (2 j), Ungaria, 0 p (2 j), România, 0 p (2 j). Tot joi are loc şi partida Olanda - Norvegia. România va juca următorul meci pe 14 decembrie, contra Ungariei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel