Elena Cristian SPULBERĂ Guvernul ”Lucovid”. Exemplul ”șomerului” Orban și al miniștrilor DISPĂRUȚI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Cristian
WhatsApp
Știu că în perioada asta trebuie să purtăm mănuși, dar nu cred că mai este cazul să ne purtăm cu mănuși. România este, de departe, un caz, dacă nu unic, aparte pe toată această hartă a lumii din ce în ce mai roșie.

Suntem loviți din cel puțin trei părți:

1. Criza coronavirusului. Chiar dacă statistic stăm bine, cu toții știm că realitatea bate statistica. Că nu avem cum să avem o dimensiune exactă a femonenului. Și mai știm că, toate măsurile care vin de câteva zile în cascadă sunt luate pentru a limita contaminarea. Altfel spus, autoritățile ne spun pe șleau că limitarea îmbolnăvirilor este mai degrabă la noi decât la ei. Cu un număr de bolnavi similar cu al Italiei, România nu ar putea face față. De aceea este atât de important să punem umărul cu toții în a ține lucrurile în limita a ceea ce autoritățile pot controla. In concluzie, unde se poate, #stămacasă. 

2. România este o țară săracă. Mă refer la resursele bugetare, la faptul că trăim pe datorie, că nu se colecta în vremuri...normale, darămite acum. Nu sunt bani și prin urmare, știm cu toții că nu vom avea un pachet de măsuri "ca afară". Sumele alocate vor fi tot mai mici pe măsură ce criza se adâncește. La buget se va încasa tot mai puțin și fără o decizie Guvern-BNR cu direcție bănci vor fi probleme și la împrumuturi. 

3. Punctul 2 nu este doar din cauza lipsei resurselor financiare, a sărăciei și impotenței clasei politice din ultimii 30 de ani, care au pus industria pe butuci. Dincolo de realitatea de care ne lovim cu toții în fiecare zi, să spunem lucrurilor pe nume: avem un Guvern slab. Foarte slab. Unul dintre cele mai slabe din ultimii 30 de ani cu guverne-dezastru. Nu are viziune, nu are pregătire, nu știe ce să facă...și mai este și mândru nevoie mare.

Să luăm câteva exemple: premierul Orban: șomer de meserie, nu a condus echipe, nu a avut proiecte de anvergură, vorbește mult și fără substanță, este clar că nu are viziune economică și nici pregătire. La ce să ne așteptăm... Stă cu urechea lipită de telefon să ia lumină de la Șeful suprem, la fel de limitat în ale economiei.

Ministrul Cîțu: să ne lămurim, a lucrat în domeniul bancar și dădea declarații pe previziuni de curs. Nu este o lumină în zona financiar-economică, încurcă termenii, face declarații populiste, este mai preocupat să-și mulțumească șefii politici și prea puțin interesat să asculte mediul de afaceri și să analizeze la rece tot ce se întâmplă. 

Ministrul Muncii: cum nu se mai cade să concedieze liftiere sau să facă alte declarații lipsite de substanță, dar cu potențial mediatic, umblă prin instituțiile statului ca prin stupină..Să se protejeze, nu zic nu. Dar să lase penibilul la o parte, măcar în aceste zile. Doamna ministru, nu veți părea mai compententă, nici dacă vă puneți lampă de miner sau ochelari de câștigător de Nobel.

Ministrul Sănătății: avem așa ceva? Tot ce știu despre el este că i s-a spus într-o emisiune tv că are ochi frumoși...Nu i-am văzut, așa că nu ma pot pronunța. 

Ceilalți membri ai Cabinetului Lucovid: dispăruți sub "fustele Cotroceniului". Stau pitiți, doar, doar or scăpa și de criza asta.

Singurul norocos este ministrul Vela. Pare să fi lăsat orgoliul alimentat din Deal la o parte. Îl are aproape pe Raed Arafat, care știe ce face și ce vorbește, așa că, lucrurile arată bine

Nu am vrut să fac o analiză a unui Guvern slab, care bâjbâie fără țintă în vremuri despre care alte guverne spun că scapă cine poate. Am vrut doar să spun că nu trebuie să avem așteptări prea mari. Cu cât așteptăm mai puțin, cu atât vom fi mai puțin dezamăgiți. Fiecare dintre noi trebuie să facă tot ce poate. Pentru că, cam suntem pe cont propriu.

Si apropo, domnule premier, dacă tot nu aveți nimic de făcut la Vila Lac 1, nu faceți niște videoconferințe cu mediul de afaceri să vedeți care este realitatea din teren? Și dacă-l găsiți pe domnul Cîțu, luați-l și pe dânsul....Și pe domnul Costache, dacă știți cine e. Știu, pe doamna Alexandru nu puteți, că nu are cum să-și pună căștile, din cauza echipamentului. #noistamacasa #voiplecatiacasa?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel