Urmărește emisiunea live
EMA confirmă un număr foarte mic de tromboze raportat la 34 de milioane de vaccinări cu AstraZeneca
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Au fost analizate cazurile de tromboze la persoane vaccinate cu serul AstraZeneca, iar Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că nu va schimba recomandarea privind folosirea acestui vaccin. 

Agenția Europeană a Medicamentului a dat publicității cele mai recente date cu privire la efectele adverse și apariția de tromboze ca urmare a vaccinării cu serul Astra Zeneca. 

”Comitetul pentru evaluarea riscurilor a analizat, în ultimele săptămâni, apariția unor cheaguri de sânge la oameni care au primit vaccinul AstraZeneca. Am analizat foarte atent aceste rapoarte. Au fost analizate atent 62 de cazuri de tromboză de venă sinusală și alte 24 de cazuri de tromboză. Din 20 martie, 18 dintre aceste cazuri au fost fatale. Toate aceste cazuri au fost raportate din zona economică europeană. Din 4 aprilie, am primit 169 de raportări de cheaguri de sânge. În acest moment, 34 de milioane de oameni au fost vaccinați cu serul AstraZeneca. Nu vom schimba recomandarea privind folosirea acestui vaccin. Concluzia noastră este că aceste cheaguri de sânge sunt foarte rare și sunt niște efecte secundare ale vaccinului”, a declarat medicul EMA, Sabine Straus.

VEZI ȘI: BREAKING NEWS  EMA: Beneficiile AstraZeneca, mai mari decât riscurile. Efecte devastatoare ale pandemiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel