Emil Boc propune organizarea unui concert experimental. „Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și al festivalurilor”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Emil Boc
Facebook - Emil Boc
La Cluj se dorește organizarea unui concert experimental pentru a determina modul de transmitere a coronavirusului, dar și riscul la care se supun participanții.

Edilul Clujului, Emil Boc, propune organizarea unui concert experimental asemenea celui din Barcelona. În Peninsula Iberică, 5.000 de persoane au participat la un concert pentru a se putea analiza riscul la care se expun și cum se transmite virusul într-o astfel de conjunctură. Un astfel de experiment ar putea duce la găsirea unei soluții pentru restul țării. 

„Sunt un susținător al deschiderii evenimentelor și al festivalurilor. În acest moment, prioritatea noastră este starea de sănătate a populației. Un experiment interesant a fost cel din Barcelona, unde 5.000 de oameni au putut participa la un eveniment pentru a se observa dacă riscurile sunt atât de mari. În costul biletului a fost inclus și un test antigen. Din toți participanții au fost opriți doar 8 pentru că erau infectați cu noul coronavirus. Acum sunt urmărite efectele și se va constata cât de periculos sau nu este un eveniment de genul. 

Urmăresc cu interes rezultatele studiului de la Barcelona, în 30 de zile vom avea și raportul oficial: din 5.000 care au participat, câți s-au îmbolnăvit după concert. Noi avem infrastructura și stadion si sală polivalentă pentru a putea testa cu un număr redus o asemenea soluție, pentru viitor, pentru a știi cum să ne pregătim pentru festivalurile din vară și din toamnă”, a explicat Boc, citat de Cluju.ro.

Oferta făcută de administrația Clujului este un a voluntară, de care vor beneficia și românii din alte județe, municipiul având deja infrastructura necesară organizării unui astfel de experiment. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel