Eminescu – om, geniu și poet divin
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă marți, 15 ianuarie 2019, de la ora 18.00, de Ziua Culturii Naționale, în Mansarda din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, la un spectacol de muzică și poezie dedicat marelui poet Mihai Eminescu. 

La manifestare participă actorul Dorel Vișan, Ion Bogdan Ștefănescu (flaut) și Mariana Pachis (sand-artist).

„Eminescu i-a impresionat pe contemporani prin inteligența, memoria, cultura la nivel european și farmecul limbajului. Ca o recunoaștere a geniului operei sale, ziua sa de naștere a fost declarată în anul 2010 Ziua Culturii Naționale. Mircea Eliade spunea despre marele poet:

„Dorel Vișan a construit și susținut un recital de excepție într-o manieră aparte, „Eminescu - om, geniu și poet divin”, transformând ceea ce numea el însuși „o întâlnire de suflet” într-o veritabilă prelegere despre esența ființei umane, articulată în jurul personalității și operei eminesciene. Discursul lui Dorel Vișan, ilustrat prin poeme, creează dincolo de argumente și detalii, o atmosferă densă, elocventă chiar și prin clipele de tăcere, punctată de fragmentele muzicale bine alese, interpretate la flaut de Ionuț Bogdan Ștefănescu, cu inserții vizuale aparținând sand-artist Mariana Pachis.

Poet, prozator și jurnalist român, Mihai Eminescu este considerat de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Dincolo de efervescenţa creată de opera şi de viaţa lui, în spatele geniului s-a ascuns omul, adevăratul Mihai Eminescu, cel care s-a lăsat cunoscut cu adevărat doar de apropiaţi.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile”, anunță MNLR într-un comunicat pe Facebook.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel