Environ demarează ediţia a IX-a a campaniei naţionale de educaţie ecologică "Baterel, Eroul Reciclării"
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Asociaţia Environ, în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), demarează, pentru al nouălea an consecutiv, campania naţională de educaţie ecologică "Baterel Eroul Reciclării" - programul care pune bazele reciclării şi economiei circulare pentru preşcolarii şi elevii din instituţiile de învăţământ din România.

"Fiecare început de an şcolar reprezintă pentru noi un prilej de a duce mesajul colectării selective şi reciclării mai aproape de copiii şi adolescenţii din România. De aproape nouă ani, "Baterel" ne confirmă că e mai mult decât program de educaţie ecologică - un demers încet dar sigur prin care participăm în mod direct la schimbarea în bine. Nu am putea vorbi despre un viitor mai bun şi mai curat în lipsa unor tineri care înţeleg şi aplică principiile de care avem nevoie să evoluăm ca societate: responsabilitate, respect, implicare. Dacă aceia care reprezintă viitorul - copiii - nu învaţă de pe băncile şcolii noţiuni esenţiale pentru protejarea mediului, va fi cu atât mai dificil să creăm acea generaţie pe care ne-o dorim şi o aşteptăm. Contribuţia dascălilor într-un astfel de proiect este esenţială, de aceea îi încurajăm să se alăture şi în acest an proiectului "Baterel", susţine Roxana Puia, director marketing al Environ.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei, pe parcursul noului an şcolar, elevii din şcolile înscrise în campanie participă în acţiuni concrete de protecţie a mediului, fiind implicaţi în competiţii de colectare selectivă a echipamentelor electrice vechi şi a bateriilor uzate. În urma participării la această campanie, cei mai harnici colectori vor fi recompensaţi, trimestrial, cu dotări pentru şcoală, cursuri sau activităţi.

"Pe lângă concursul de colectare, lună de lună se desfăşoară şi competiţia "#EroiiReciclării în acţiune". Clasele care participă la provocările lunare (mini-proiecte creative) şi ating punctajul maxim sunt recompensate cu premii din colecţia Baterel: tricouri, hanorace, rechizite, şepci ş.a. Realizarea de colaje, benzi desenate, jocuri, scenete de teatru, experimente ştiinţifice sau reportaje sunt doar câteva dintre activităţile eco-creative pe care elevii le pot desfăşura. În plus, în funcţie de numărul de proiecte în care se implică, aceştia beneficiază şi de alte premii surpriză", menţionează sursa citată.

Pe durata campaniei "Baterel, Eroul Reciclării", elevii şi profesorii au acces la materiale informative şi ghiduri care detaliază principiile colectării selective şi oferă sfaturi pentru creşterea eficienţei energetice. De asemenea, clasele înscrise pot beneficia de lecţii demonstrative, întâlniri cu mascota Baterel, activităţi practice şi invitaţii la alte evenimente cu tematică ecologică.

Datele Environ arată că, până în prezent, peste 35.000 de elevi din 1.500 de şcoli au devenit parte din povestea lui Baterel în lupta pentru reciclare.

Pentru ediţia 2019-2020 "Baterel Eroul Reciclării", înscrierile se fac pe site-ul www.magazinbaterel.ro .

Campania "Baterel Eroul Reciclării" este un proiect naţional de conştientizare, responsabilitate socială şi colectare selectivă, organizat de Asociaţia Environ în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), şi care se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Ministerului Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Ministerului Mediului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel