Erdoğan ARATĂ CU DEGETUL spre Macron: „OPRIȚI-VĂ“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Erdogan - Macron
Erdogan - Macron
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, își continuă seria de acuzații acide pe măsură ce tensiunile între cele două țări continuă să crească.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a avertizat cetățenii turci cu privire la achiziționarea de mărfuri franceze, pe fondul apelurilor în creștere, din toată lumea musulmană, pentru boicot.

„Nu acordați niciodată credit bunurilor etichetate în Franța, nu le cumpărați ", a spus Erdoğan într-un discurs televizat în Ankara, a raportat TRT. Întreaga lume musulmană amenință un boicot al mărfurilor franceze, după discursul președintelui francez Emmanuel Macron de la începutul acestei luni, în care susținea că Islamul este o religie în criză în întreaga lume. Mulți sunt, de asemenea, indignați cu privire la nivelul de sprijin pe care statul francez îl are pentru promovarea caricaturilor profetului Mahomed.

În timp ce oamenii din Franța spun că respectivele caricaturi ar trebui să fie permise, ca o chestiune de liberă exprimare, musulmanii consideră că imaginile sunt profund jignitoare, deoarece leagă Islamul de „terorism” și întrucât orice reprezentare a profetului este interzisă în Islam. Din cauza creșterii islamofobiei în Europa, Erdoğan a spus că ostilitatea față de islam și musulmani a devenit o politică de stat în unele țări europene.

Erdoğan, cuvinte acide

„Politicienii europeni ar trebui să spună opriți-vă, campaniei de ură condusă de președintele francez Macron”, a punctat Recep Tayyip Erdoğan. În multe țări cu majoritate musulmană, mitingurile de stradă au fost însoțite de campanii pe rețelele de socializare, oamenii protestând împotriva lui Macron și Franței, potrivit AlJazeera.

Ziele trecute, pe fondul tensiunilor dintre cele două țări, Franța a rechemat în țară ambasadorul din Turcia. Macron a dorit lămuriri cu privire la alte declarații acide ale președintelui Erdoğan de acum câteva zile  (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel