Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

Stiri
 
27 sep, 12:24
Escaladează conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Au fost atacați civilii
Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan a escaladat din cauza unei regiuni disputate. Așezările civile au fost atacate.

Armenia a acuzat Azerbaidjanul că a atacat așezările civile din Nagorno-Karabakh, regiune care este recunoscută internațional ca parte a Azerbaidjanului însă este controlată de forțele armene, inclusiv orașul principal Stepanakert. Ministerul Apărării din Armenia a declarat că forțele sale au doborât două elicoptere azere și trei drone, ca răspuns la un atac despre care a spus că a început în dimineața zilei de duminică, 27 septembrie și care a vizat așezările civile.

 

Ce au spus reprezentanții Azerbaidjanului?

 

Ministerul apărării din Azerbaidjan a declarat că a lansat o „contraofensivă pentru suprimarea activității de luptă a Armeniei și asigurarea siguranței populației”, folosind tancuri, rachete de artilerie, aviație de luptă și drone. Ministerul a declarat că un elicopter azer a fost doborât. "Există rapoarte despre morți și răniți printre civili și militari", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției azere, Hikmet Hajiyev.

 

Armenii etnici din regiune și-au declarat independența în timpul unui conflict care a izbucnit în momentul prăbușirii Uniunii Sovietice în 1991. Deși s-a admis o încetare a focului, Azerbaidjanul și Armenia se acuză frecvent de atacuri în regiunea Nagorno-Karabakh și de-a lungul frontierei separate Azerbaidjan-Armenia.

 

Rusia se implică în conflict

 

Rusia a solicitat duminică încetarea imediată a focului și începerea discuțiilor: "Solicităm părților să oprească imediat focul și să înceapă discuțiile pentru stabilizarea situației", a spus ministerul rus de externe, potrivit AlJazeera.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri