Experții îl contrazic pe premier: DATA când ar putea fi ridicate restricțiile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Sâmbătă, Pedro Sánchez, premierul Spaniei, a anunțat că va solicita extinderea stării de urgență până la 26 aprilie 2020 din cauza pandemiei coronavirusului, dar a precizat că este posibil să se mai prelungească. Marea întrebare este pentru ce perioadă...

Potrivit unor experți, în Spania s-ar putea ajunge până în iulie cu măsurile de izolare. Ziarul La Razón a publicat un articol în care citează un studiu Moneycontrol care compilează date despre epidemie colectate de Euromonitor, BCG Analysis și Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Conform proiecției experților, Spania va atinge apogeul în ultima săptămână a lunii aprilie. Studiul Moneycontrol arată că un sfârșit probabil al datei privind restricțiile de izolare va fi prima săptămână a lunii iunie. Cel mai rău scenariu situează acel moment chiar și în a treia săptămână a lunii iulie.

În cazul Italiei, de exemplu, vârful ar putea fi atins cu o săptămână mai devreme decât în Spania. În cel mai bun caz, restricțiile vor fi ridicate în a doua săptămână a lunii iunie, iar în cel mai rău caz, în prima săptămână a lunii iulie.

Articolul din La Razón include și un studiu realizat de compania financiară Barron care, pe baza unor date de la Deutsche Bank, OMS și CDC-ul american, prevede că restricțiile în Spania ar putea fi ridicate începând cu 18 mai și situează data de 15 iunie pentru stoparea virusului.

Toate aceste analize și scenarii sunt variabile deoarece în fiecare zi datele se schimbă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel