Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
05 aug, 06:52
Explozie Beirut: Donald Trump a declarat că aceasta seamănă cu un atentat teribil
Donald Trump a apreciat în cadrul unei conferinţă de presă, că exploziile de amploare din Beirut 'seamănă cu un atentat teribil', menţionând că experţi militari i-au comunicat că ar fi fost vorba de o bombă, informează AFP. 

'M-am întâlnit cu generalii noştri şi se pare că nu a fost un accident industrial. Se pare, în opinia lor, că a fost un atac. A fost un fel de bombă', a declarat preşedintele american în conferinţa de presă zilnică consacrată pandemiei noului coronavirus. Liderul de la Casa Albă a mai declarat că 'Statele Unite sunt pregătite să sprijine Libanul'.

'Vom fi acolo să ajutăm. Pare un atac teribil'. Anterior, şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a declarat că SUA 'supraveghează situaţia şi sunt gata să furnizeze asistenţă poporului libanez care îşi revine din această tragedie oribilă'.

El a subliniat că SUA vor aştepta rezultatele investigaţiei guvernului libanez cu privire la cauzele acestor explozii. Ambasada SUA la Beirut şi-a încurajat cetăţenii aflaţi în capitala libaneză să rămână la adăpost şi să poarte mască pentru a se proteja de eventualul fum toxic.

Autorităţile libaneze au informat că cele două explozii, care au ucis cel puţin 73 de persoane şi au făcut 3.700 de răniţi, au fost cauzate de explozia a 2.750 de tone de nitrat de amoniu, substanţă utilizată în compoziţia anumitor îngrăşăminte, dar şi a explozibililor, precizează Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri