Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Stiri
 
05 aug, 06:40
Explozie Beirut: Mii de tone de nitrat de amoniu s-au aflat la originea tragediei
Premierul Hassan Diab a anunţat că aproximativ 2.750 de tone de nitrat de amoniu erau stocate în depozitul portului din Beirut unde s-a produs marţi explozia care a provocat victime şi daune fără precedent în capitala libaneză, transmite miercuri AFP.

'Este inadmisibil ca o încărcătură de nitrat de amoniu, estimată la 2.750 tone, să fie prezentă de şase ani într-un depozit fără măsuri de precauţie', a declarat premierul în faţa Consiliului Suprem de Apărare reunit în şedinţă de urgenţă.

'Este inacceptabil şi nu putem să păstrăm tăcerea în această problemă', a adăugat şeful executivului libanez, conform informaţiilor oferite de un purtător de cuvânt în cadrul unei conferinţe de presă. Nitratul de amoniu este un îngrăşământ chimic şi, totodată, o componentă a explozibililor.

'Nu vom cunoaşte liniştea până când nu vom găsi persoana responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat ca să dea socoteală', a promis premierul. Consiliul Suprem de Apărare a recomandat guvernului să declare 'stare de urgenţă' timp de două săptămâni în Beirut.

În această perioadă, o 'putere militară supremă va fi responsabilă de toate prerogativele în materie de securitate', potrivit comunicatului dat publicităţii la încheierea reuniunii. Guvernul libanez se va întruni miercuri într-o şedinţă de urgenţă, precizează Agerpres.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri