Explozie Galați. Proprietarul hotelului, obligat să ia măsuri
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Explozie la Galați. Foto: captură din video IGSU
Explozie la Galați. Foto: captură din video IGSU
Proprietarul hotelului unde a avut loc în subsol o explozie puternică, în urmă cu câteva zile, este obligat de autorități să ia mai multe măsuri. 

Autoritățile locale îl obligă pe proprietarul hotelului unde s-a produs o explozie puternică să ia o serie de măsuri care implică studii și lucrări subterane. Asta după ce ani de zile nimeni nu a făcut nimic, proprietarul imobilului și autoritățile de control „uitând" de bomba cu ceas din subteran, scrie Agerpres. 

Restricții de circulație în zona exploziei

Circulația mașinilor și a tramvaielor este în continuare blocată pe strada din orașul Galați, în dreptul hotelului unde luni s-a produs o explozie puternică. Asta chiar dacă pompierii au stabilit că nu mai este pericol de explozie sau incendiu.

Totuși, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Galați a decis menținerea restricțiilor de circulației pe stradă până la îndeplinirea tuturor măsurilor impuse proprietarului hotelului. Acesta trebuie să golească rezervoarele subterane de combustibil, să verifice instalațiile și să se asigure că solul nu a avut de suferit în urma exploziei.

Zona, asigurată de Poliția Locală 

Până la finalizarea operațiunilor, la fața locului se vor afla mai multe echipaje ale Poliției Locale pentru a asigura perimetrul afectat de explozie.

„S-a decis menținerea restricțiilor de circulației pe strada Frunzei, în zona exploziei, de către Poliție, până la îndeplinirea tuturor măsurilor impuse proprietarului, în vederea demarării lucrărilor de consolidare a terenului. De asemenea, furnizorii de servicii vor verifica rețelele administrate. Lichidatorul/proprietarul imobilului va asigura neutralizarea conținutului rezervoarelor și va verifica instalațiile fostei stații de carburanți. De asemenea, s-a solicitat consolidarea terenului de către proprietar, conform măsurilor dispuse de către expertul autorizat, precum și realizarea unui studiu geo care să reflecte starea de afectare a structurii rutiere, în zona limitrofă exploziei", a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Explozie la o fostă benzinărie

Incidentul s-a produs luni în momentul în care un rezervor subteran de combustibil a sărit în aer și a avariat patru mașini. Explozia din parcarea hotelului din orașului Galați a scos la iveală un lung șir de nereguli. Este vorba despre autorizații, termene și alte obligații încălcate de proprietarul fostei stații de combustibili din zonă, dar și de societatea care deține hotelul și spălătoria auto existente.

De asemenea, s-a aflat faptul că lucrările de modernizare din cauza cărora s-a produs explozia se desfășurau fără respectarea normelor de securitate la incendiu și fără autorizație de la primărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel