Expoziţia Regală de la Palatul Elisabeta se închide duminică. Motivul
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Expoziţia Regală de la Palatul Elisabeta se închide la sfârşitul zilei de duminică, din cauza situaţiei sanitare din România generată de pandemia de COVID-19.

'Din cauza situaţiei creată de răspândirea COVID-19, Asociaţia Casa Majestăţii Sale a decis închiderea temporară a Expoziţiei regale de la Palatul Elisabeta la sfârşitul zilei de duminică, 8 noiembrie 2020, ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil. Vizitatorii pot veni la palat, aşadar, în zilele de vineri - 6, sâmbătă - 7 şi duminică - 8 noiembrie 2020, în intervalele orare 10,00 - 13,00 şi 14,00 -17,00', informează Casa Regală.

Sezonul de toamnă este dedicat Regelui Mihai I şi a cuprins ziua de naştere a suveranului (25 octombrie) şi ziua sa onomastică (8 noiembrie), expoziţia având, în acest sezon, elemente de noutate. Totodată, vizitatorii vor primi un pliant cu fotografii şi texte care descriu pe larg expoziţia permanentă. Vizitatorii nu au nevoie de rezervare prealabilă.

Ei se pot prezenta direct la poarta de intrare. Adresa Palatului Elisabeta este şoseaua Kiseleff, nr. 28, Sector 1, Bucureşti (prin Intrarea Româneşti, de lângă Muzeul Satului). Accesul se va face pe baza biletelor de intrare. Biletele pot fi plătite cu card bancar. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenţi şi pensionari - 20 lei; pentru adulţi 40 lei.

Potrivit sursei citate, se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la [email protected]/. 'Vă rugăm să transmiteţi în e-mail data, ora şi numărul de participanţi care vor alcătui grupul. Menţionaţi dacă doriţi asigurarea unui ghid exclusiv pentru grup şi - eventual - dacă doriţi ca prezentarea Palatului Elisabeta să fie făcută în limba engleză sau franceză.

Tarifele suplimentare pentru ghid în limba engleză sau franceză: 160 lei/grup; pentru fotografieri profesionale: 1.000 lei/oră; tarif pentru filmare profesională: 2.500 lei/oră', precizează Casa Regală. Un proiect al Asociaţiei Casa Majestăţii Sale, expoziţia are un caracter permanent şi este deschisă în ianuarie-februarie, iulie-septembrie şi octombrie-noiembrie ale fiecărui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel