Expoziție dedicată Revoluției Române, deschisă de Prințul Charles la ICR Londra
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
La ICR Londra a fost deschisă expoziția foto "Apertures of a Revolution", care l-a avut ca invitat de onoare pe Alteța Sa Regală Prințul de Wales.

Expoziția de fotografie denumită "Apertures of a Revolution. Fotografii din decembrie 1989", organizată de Institutul Cultural Român (ICR) la Londra în parteneriat cu Agenția Națională de Știri Agerpres deschisă joi în capitala Regatului Unit de către Prințul de Wales, alături de ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache, informează un comunicat al ICR.

Expoziția prezintă vizual povestea Revoluției Române folosind fotografii făcute acum 30 de ani la Timișoara și București. Ambasadorul Dan Mihalache a mulțumit prințului de Charles pentru onoarea de a sărbători împreună cu poporul român momentele excepționale de curaj în căutarea libertății din decembrie 1989.

Fotografie cadou  - Copiii noștri vor fi liberi

Cu această ocazie, coordonatorul de activități al ICR Londra, Magda Stroe, i-a prezentat prințului Charles artiștii români care vizitează școli din Marea Britanie, în cadrul proiectului educațional „Legacies of Courage”, dedicat Revoluției Române. La eveniment au participat membrii comunității românești din Londra, jurnalistul Agerpres Sorin Lupșa, unul dintre autorii fotografiilor care au fost expuse, precum și parteneri britanici ai Institutului Cultural Român de la Londra și ai Ambasadei României.

La finalul vizitei, ambasadorul Dan Mihalache și directorul general Agerpres, Claudia Nicolae, i-au oferit prințului de Wales o fotografie din expoziție, afișând mesajul „Copiii noștri vor fi liberi”.

Evenimentul a continuat cu proiecția documentarului numit „După Revoluție”, un documentar al societății românești imediat după căderea regimului comunist, urmat de o serie de întrebări și răspunsuri cu regizorul de film Laurențiu Calciu și producătorul Rupert Wolfe Murray.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel