Extremiști democrați, potențiali PIONI în cabinetul Biden
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Democrații Bernie Sanders și Elizabeth Warren, exponenți ai aripii de extrema stângă din Partidul Democrat, figurează pe lista de potențiali apropiați ai lui Joe Biden, dacă acesta va câștiga alegerile.

Dacă Joe Biden, candidatul democrat la președinția Statelor Unite ale Americii, câștigă cursa pentru Casa Albă, fie Bernie Sanders, fie Elizabeth Warren vor renunța la postul de senator pentru cel de secretar de stat. Unul sau ambii dintre cei doi, care s-au luptat cu fostul vicepreședinte în alegerile preliminare, dar au devenit susținători ai acestuia la alegerile generale, ar putea ajunge în cabinetul lui Biden dacă îl va învinge pe președintele Trump în alegerile de săptămâna viitoare. Sanders și Warren sunt recunoscuți ca progresiști cu viziuni socialiste

În același timp, în ultimele zile există o presiune din partea grupurilor progresiste pentru ca Elizabeth Warren să fie numită secretar al Departamentului Trezoreriei într-o  posibilă administrație Biden. „Cred că ambii ar fi mari secretari”, a spus Jeff Hauser, director executiv al Revolving Door Project, un grup progresist care examinează persoanele desemnate din ramura executivă pentru a se asigura că își folosesc biroul pentru a servi interesul public.

În același timp, două surse apropiate Sanders au confirmat pentru Fox News că senatorul populist din Vermont are interesul de a deveni secretar al Departamentului Muncii, într-un potențial cabinet Biden.

Biden s-a impus în fața celor doi

În urma bătăliei primare din Partidul Democrat, aripa de extremă stângă a partidului a păstrat pacea și a rămas unificată în spatele dorinței lui Biden de a-l elimina pe Trump de la Casa Albă. Dar, o victorie a lui Biden și a colegei sale, senatoarea Kamala Harris, ar duce probabil la sfârșitul armistițiului dintre progresiștii ​​și moderații ai partidului, potrivit FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel