F1. Cine a câștigat MP în Bahrain. Cum a celebrat prima sa VICTORIE - VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Pilotul mexican Sergio Perez (Racing Point), aflat la al zecelea său sezon în Formula 1, a câştigat primul său Mare Premiu în cea mai importantă competiţie automobilistică pe circuit, duminică, la Sakhir, în Bahrain, transmite AFP. 

Perez, care în acest moment nu are un contract pentru sezonul viitor, a fost urmat în clasament de francezul Esteban Ocon (Renault), aflat la prima sa clasare pe podium. De remarcat că Perez se afla pe poziţia a 18-a în turul al doilea al cursei, după ce a fost implicat într-un acroşaj în urma căruia au abandonat monegascul Charles Leclerc (Ferrari) şi olandezul Max Verstappen (Red Bull).

Podiumul a fost completat de celălalt monopost al echipei Racing Point, condus de canadianul Lance Stroll, după o cursă catastrofală pentru echipa campioană, Mercedes, în absenţa britanicului Lewis Hamilton, testat pozitiv la Covid-19, luni. Săgeţile argintii păreau sigure de o dublă în Bahrain, cu înlocuitorul lui Hamilton, britanicul George Russell, strălucind în faţa lui Valtteri Bottas, dar o dublă oprire la boxe complet ratată, cu mai puţin de 20 de tururi înainte de final, a schimbat complet datele cursei, precizează AFP.

Aflat al doilea, Bottas a pierdut 27 de secunde din cauza unei roţi recalcitrante, iar apoi finlandezul a aflat că trebuie să revină la boxe pentru că pneurile sale au fost puse monopostului condus de Russell. Ajuns de pe locul 5 pe 2, după Perez, Russell a avut parte de o pană, care l-a retrogradat pe locul 9 la final, în timp ce Bottas s-a clasat pe 8.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel