Facebook, decizie privind Vaccinul COVID-19. Ce se întâmplă cu anti-vacciniştii
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook a decis ce sancţiuni le va aplica celor care postează mesaje anti-vacciniste

Facebook va începe să șteargă efectiv postările care răspândesc informații false despre vaccinurile de COVID-19. Este vorba despre articole și postări care încearcă să arunce în spațiul public declarații demonstrate false de specialiștii în sănătate la nivel mondial. Această nouă inițiativă a intrat în vigoare de ieri și poate avea efecte negative asupra conturilor celor care publică așa ceva.

De altfel, informațiile false vor fi șterse atât de pe Facebook, cât și de pe Instagram. Este vorba despre informații care ar putea sugera că ingredientele vaccinurilor pot fi nocive, sau că pot apărea efecte secundare nedovedite, cât și despre eficacitatea vaccinurilor. Desigur, orice informație care menționează faptul că vaccinurile includ microcipuri sau alte „ingrediente” în afară de cele oficiale, va fi ștearsă.

Această veste vine după ce Facebook a anunțat deja că nu va accepta reclame pe platformele sale care descurajează publicul să se vaccineze, indiferent dacă este vorba despre un vaccin pentru COVID sau altceva.

Facebook va îndemna în schimb utilizatorii să se informeze din surse de încredere precum organizațiile de sănătate naționale sau internaționale, precum Organizația Mondială a Sănătății, scrie Go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel