Fără autostradă în Moldova. ”Mai degrabă de asta e nevoie...”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Scriitorul Arthur Suciu a găsit o posibilă explicație vizavi de faptul că oamenii din Suceava și Iași vorbesc non-stop despre lipsa autostrăzilor.

”Autostrada a devenit un panaceu al problemelor de dezvoltare ale Moldovei. Dacă stai cu un sucevean sau un ieșean de vorbă mai mult de cinci minute, începe să-ți vorbească despre autostradă. Șî tu, tot cu autostrada mă iei? Practic, mediul local e în prezent complet ocupat de această obsesie, care definește relația dintre centru și teritoriu, dar nu spune nimic despre teritoriul însuși.


Adevărul e că atât Suceava, cât și Iașul s-au dezvoltat destul de mult. Ele se confruntă în același timp cu anumite limite de dezvoltare. Firește că autostrada ar fi de mare ajutor, dar nici pe departe nu ține totul de autostradă.


E nevoie mai degrabă de niște autostrăzi la cap, e nevoie să gândim pe mai multe benzi și cu viteză mai mare. Mișcarea esențială ține de modul de a gândi. Căci ceea ce e valabil la București, e valabil și la Iași sau Alba-Iulia. Avem nevoie să ieșim de pe ulițele gândirii și să intrăm pe autostrăzile gândirii. Numai atunci vom avea și autostrăzi de asfalt”, a scris Arthur Suciu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel