30 noi 2020 / 10:11
Fasole cu ciolan afumat, rețetă simplă, explicată pas cu pas
Fasolea cu ciolan afumat este o rețetă foarte sățioasă și gustoasă.

Ingrediente

 

 1/2 kg fasole boabe
 1 buc ciolan afumat (de cca 1 kg)
 1 morcov
 2 cepe medii
 o conservă roșii cuburi
 2 linguri bulion
 3 frunze dafin
 1 legătură mărar
 1/2 linguriță cimbru
 sare
 piper
 boia de ardei dulce

Mod de preparare

 

Lasă fasolea în apă de seară. A doua zi, dă fasolea la fiert în suficientă apă și puțină sare, iar după ce clocotește bine schimbă-i apă cu altă apă fiartă. Repetă procedeul.

După ce schimbi ultima oară apa, adaugă ciolanul și lasă cratiță la foc mic, cu capacul pus, pentru două ore.

Cu 30 de minute înainte de final, scoate ciolanul din cratiță și adaugă peste fasole morvocul dat pe răzătoare, ceapa tocată cât mai mărunt, foile de dafin și condimentele.

Lasă fasolea să fiarbă în continuare. Cu cinci minute înainte de a închide focul, adaugă roșiile cuburi, bulionul și mărarul tocat mărunt. Întoarce în cratiță carnea desprinsă de pe ciolan, tăiată cubulețe potrivite, notează retetepractice.ro. Poți lăsa și ciolanul tăiat bucăți mari, în funcție de preferințe.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri