Prima federaţie americană intrată în faliment din cauza coronavirusului
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Sportul american este lovit din plin de pandemia de coronavirus, o primă federație anunțând intrarea în faliment.

Federaţia americană de rugby, confruntată cu "constrângeri financiare insurmontabile" de la încheierea competiţiilor naţionale, ca urmare a pandemiei de coronavirus, şi-a declarat luni falimentul, informează AFP. Plasându-se sub protecţia capitolului 11 din Legea americană a falimentului, USA Rugby speră să se reorganizeze şi să îşi restructureze datoria.

"Provocările financiare existente au fost accentuate de impactul pandemiei de Covid-19 asupra activităţilor legate de rugby", a justificat instanţa, care a oprit toate competiţiile sale naţionale începând din 20 martie, aflându-se de atunci fără venituri şi obligată să acopere un deficit financiar.

În Statele Unite, la fel ca în întreaga lume, sportul a fost pus într-o situaţie extrem de dificilă din cauza propagării galopante a pandemiei, în ultimele săptămâni.

Cea mai dificilă perioadă

Dosarul plasării în faliment cuprinde un plan de sprijin financiar, aprobat de comitetul executiv al instanţei conducătoare la nivel mondial, World Rugby. Scopul este de a permite Federaţiei americane să se reorganizeze, împreună cu alţi creditori, pentru a stabili un posibil plan de restructurare.

"Această organizaţie trece prin cea mai dificilă perioadă a existenţei sale. Niciuna dintre deciziile noastre nu a fost luată uşor", a declarat Barbara O'Brien, preşedinta USA Rugby.

Aceasta a precizat că selecţionatele naţionale, masculină şi feminină, de rugby în XV şi VII, vor continua să participe la competiţiile la care sunt înscrise, atunci când rugby-ul îşi va putea recăpăta drepturile, după pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel