Coronavirus: Federaţia Română de Gimnastică a sistat activitatea centrelor naţionale de juniori
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Federaţia Română de Gimnastică a sistat activitatea centrelor naţionale de juniori din cauza pandemiei de coronavirus, sportivii din cadrul loturilor fiind trimişi acasă, se arată într-un comunicat al FRG postat pe site-ul oficial.

"Ca modalitate de prevenţie şi de aliniere la deciziile naţionale şi internaţionale în cazul epidemiei cu noul coronavirus, Federaţia Română de Gimnastică anunţă că în conformitate cu prevederile HG nr.6 din 09.03.2020 a sistat activitatea de pregătire sportivă din Centrele Naţionale Olimpice pentru pregătirea juniorilor/burselor olimpice şi a loturilor naţionale de juniori, totul până la noi dispoziţii în contextul dat. Toţi componenţii centrelor şi loturilor de juniori se vor întoarce acasă în toată această perioadă de criză", se menţionează pe site-ul citat.

Totodată, Federaţia Română de Gimnastică dă curs recomandărilor venite din partea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin care se solicită suspendarea activităţilor competiţionale desfăşurate în spaţii închise, cu participarea a mai mult de 100 de persoane, până cel puţin la data de 31 martie 2020 şi analizează varianta de a amâna sau anula competiţiile naţionale şi internaţionale organizate pe teritoriul României.

Anulare la nivel mondial

Federaţia Internaţională de Gimnastică a anunţat că în contextul pandemiei de coronavirus a decis anularea şi amânarea mai multor competiţii ce urmau să aibă loc în perioada următoare, astfel: Cupa Mondială FIG de la Stuttgart (20-22 martie) - anulată; Cupa Mondială FIG de la Cantanhede (27-29 martie) - anulată; Competiţia Open pentru juniori de la Cantanhede (24-30 martie) - anulată; Turneul Internaţional de la Jesolo (4-5 aprilie) - anulată; Cupa Mondială FIG de la Doha (18-21 martie) - reprogramată pentru 3-6 iunie 2020.

În ceea ce priveşte Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Paris, programate în luna mai, Uniunea Europeană de Gimnastică a anunţat că până în acest moment singura măsură luată a fost să limiteze numărul de persoane prezente la eveniment la maximum 1.000. Însă o decizie finală cu privire la varianta unei amânări sau anulări va fi luată împreună cu Comitetul local de organizare până la sfârşitul acestei luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel