Femeie târâtă cu forța în ambulanță, după ce a refuzat legitimarea. Coarnă, apel la Constituția României. ”Spune CLAR”
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, a reacţionat, în exclusivitate pentru DC NEWS, cu privire la cazul femeii băgate cu forţa în ambulanţă la Cluj. 

„Poliţiştii aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza municipiului Cluj-Napoca, au identificat o persoană care nu respecta măsurile de protecţie individuală, nepurtând mască de protecţie, fiind informata despre această prevedere legală. I-au fost solicitate informatii pentru stabilirea identităţii, însă persoana în cauză nu a oferit informaţii în acest sens, iar din cauza stării medicale a acesteia, a fost solicitat un echipaj medical pentru acordarea ajutorului de specialitate”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. 

VEZI ŞI Femeie din Cluj, băgată cu FORŢA într-o ambulanţă. Explicaţia oficială

Dumitru Coarnă a explicat dacă agenţii au procedat corect. 

"Articolul 27 din Constituţia României spune clar că nu ai voie să privezi pe cineva de libertate aşa, orişicum. Nu poţi aresta fără mandat. Dar, dacă femeia a refuzat să se legitimeze de mai multe ori, aşa cum se pare că a făcut, atunci legea permite agentului de poliţie să ia măsuri şi să conducă persoana respectivă la secţia de poliţie. E foarte bine că s-a chemat şi ambulanţa, s-au luat practic măsuri de protecţie sanitară în contextul actual", a declarat Dumitru Coarnă în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel