Fernando Alonso a părăsit spitalul după intervenţia chirurgicală la mandibulă
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fernando Alonso a părăsit spitalul după intervenţia chirurgicală la mandibulă
Fernando Alonso a părăsit spitalul după intervenţia chirurgicală la mandibulă
Pilotul spaniol de Formula 1 Fernando Alonso a părăsit spitalul din Elveţia la patru zile după ce a fost lovit de o maşină în timp ce se deplasa cu o bicicletă pe o şosea din Lugano (Elveţia), scrie Reuters.

Alonso a fost supus unei intervenţii chirugicale după ce a suferit o fractură la mandibulă în urma accidentului. Accidentul lui Alonso s-a produs cu o lună înaintea testelor oficiale programate pe 12 şi 14 martie în Bahrain, în vederea noului sezon din Formula 1 şi cu o lună şi jumătate înaintea primului Mare Premiu al sezonului 2021, care va avea loc pe 28 martie, tot în Bahrain. Fernando Alonso (39 ani) a cucerit două titluri mondiale alături de Renault, în 2005 şi 2006.

El revine în acest sezon în Marele Circ, sub culorile echipei Alpine, la doi ani de la despărţirea de team-ul britanic McLaren. În această perioadă, spaniolul a participat la Campionatul Mondial de anduranţă, câştigând Cursa de 24 ore de la Le Mans în 2018 şi 2019, precum şi titlul mondial în această competiţie.

Alonso a luat parte, de asemenea, la celebra Cursă de 500 de Mile de la Indianapolis, precum şi la Raliul Dakar. La 39 de ani, Alonso va fi unul dintre veteranii Formulei 1 în acest sezon, alături de finlandezul Kimi Raikkonen (Alfa Romeo). Campionul iberic a câştigat 32 de Mari Premii şi a urcat de 97 de ori pe podium pe parcursul carierei sale în Formula 1, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel