Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete "Puck", o doză de bucurie pentru copii și părinți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete "Puck", din Cluj-Napoca, a început astăzi şi va ţine până pe data de 19 octombrie. Evenimentul le promite copiilor, dar şi părinţilor, multe surprize.

Începând de astăzi, vom avea 40 de reprezentaţii, patru lansări de carte, spectacole ale studenţilor. În cinci zile de festival, este o activitate foarte bogată. Sunt invitate teatre din România şi din străinătate: "Ţăndărică" din Bucureşti, "Ciufulici" din Ploieşti, Trupa de Marionete din Arad. Anul acesta, suntem la ediţia cu numărul 17. Am avut spectacolul de deschidere la ora 10:00, la Teatrul Naţional din Cluj, unde au fost peste 700 de copii. Ne aşteptăm să avem undeva la 5.500 de copii. Sunt spectacole şi pentru copiii mai mari, iar adulţii pot veni şi ei pentru că vor găsi mereu ceva ce să îi satisfacă. Îşi vor aduce aminte de copilărie sau vor înţelege metaforele care depăşesc puterea de înţelegere a copiilor”, a declarat Emanuel Petrean, directorul Teatrului Puck, din Cluj-Napoca., pentru DCNews.

Platformă de promovare a artei păpuşeriei contemporane

Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck" a fost gândit  ca o platformă de promovare a artei păpuşeriei contemporane şi racordare la noile tehnici teatrale şi mijloace de expresie din sfera animaţiei.

În cadrul ediției din acest an vor fi invitate aproximativ cincisprezece companii din țări europene (Ungaria, Polonia, Rusia, Cehia, Croația, Romania, Olanda, Franța, Italia, Spania, Belgia), directori de festivaluri internaționale de profil, membri UNIMA.

Publicul pasionat de teatru de păpuși, literatură, ateliere de creaţie va fi invitat să participe la un program variat, care va cuprinde spectacole, conferinţe, dezbateri şi lansări de carte, totalizând aproximativ 50 de evenimente, pe parcursul a șase zile.

Palmaresul celor 16 ediții anterioare este de aproximativ 400 de spectacole invitate, dintre care 50 din Europa, 100.000 de spectatori, 30 de ateliere profesionale, expoziții, lansări de carte și conferințe, interesul demonstrat de copii şi educatori justificând dorinţa noastră de a continua acest proiect.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel