Fetiță cu COVID-19, plimbată prin spitale timp de 6 zile
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O fetiță de 10 ani, infectată cu noul coronavirus, a fost plimbată timp de 6 zile prin spitale din cauza lipsei de paturi la terapie intensivă. Starea copilului s-a agravat rapid.

Ajunsă la spitalul din Arad, familia fetiței avea să treacă printr-o altă criză pentru că unitatea medicală nu este echipată cu stație de terapie intensivă pentru copii. Fetița de 10 ani, confirmată pozitiv cu COVID19 a ajuns la spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, unde i-a fost refuzat transferul la ATI din lipsa de paturi.

„Din nefericire, noi nu am avut niciun loc liber și cred că până la urmă a fost redirecționată spre Oradea”, a precizat Cristi Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara.

6 zile între spitale

Familia fetiței s-a plimbat timp de o săptămână între spitale, până să ajungă să fie internată la Oradea.

„Copilul a venit cu o boală genetică, a cărei gravitate este dată de faptul că o serie de organe sunt afectate. Copilul este bine, respiră normal și situația este sub control”, au precizat reprezentanții unității medicale Oradea. Din ce în ce mai multe spitale din țară rămân fără paturi pentru bolnavi, iar acest lucru poate conduce la adevărate drame.

La Cluj, Spitalul Clujana are 100 de paturi pentru patologie și simptomatologie medie și 17 paturi pentru Terapie Intensivă, dintre care, în acest moment sunt operaționalizate doar 6, informează MonitoruldeCluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel