Fetiţă moartă Dâmboviţa. Elena Cristian la România TV: Aduc în atenţie scăpările sistemului. Astfel de oameni trebuie urmăriţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Mihaela-Adriana-Gura Șuții
Mihaela-Adriana-Gura Șuții
Jurnalista Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a vorbit despre cazul fetiţei ucise în Dâmboviţa la România TV, menţionând că trebuie analizate scăpările sistemului din România. Totul pentru că cetăţeanul olandez suspectat în acest caz ar fi un pedofil cunoscut în Olanda, însă el nu ar fi fost totuşi monitorizat. 

"Fiind atâtea statistici la nivel european care plasează România pe primele locuri în ceea ce priveşte aceste nenorociri, sigur că cei care caută astfel de lucruri se gândesc cum ar putea să le fie mai uşor să şi găsească ce îşi doresc. Cu siguranţă că acest domn nu a venit aici să viziteze ţara noastră şi s-a gândit la ce ar putea face rău pe aici. Cu siguranţă avea un trecut în care mai erau astfel de fapte sau în care măcar a încercat... Nu putea să se cazeze în Bucureşti, să meargă cu maşina, să vadă o fetiţă care mergea spre casă şi să se gândească 'hai să o răpesc". El poate fi un dezaxat, dar nu înseamnă că era lipsit de discernământ. Cu siguranţă a avut acest scop când a venit în România", a spus Elena Cristian. 

Acuze la adresa sistemului 

Potrivit informaţiilor, cetăţeanul olandez suspectat de uciderea fetei de 11 ani ar fi un pedofil cunoscut în Olanda. 

"Eu nu pot să înţeleg cum astfel de oameni, monitorizaţi fiind, nu sunt şi urmăriţi. Sigur, dacă a venit cu maşina, este greu să fie identificat când pătrunde pe teritoriul ţării. Dar când vii cu avionul eşti verificat uşor. Cu siguranţă se putea monitoriza. În momentul acela ştii că o persoană periculoasă a intrat pe teritoriul ţării. Din nou, aduc în atenţie scăpările pe care sistemul nostru le are din aceste puncte de vedere, pentru că astfel de oameni pot pătrunde aici, pot face astfel de lucruri. Am văzut că mai este o alertă de copil dispărut, ni se dă senzaţia că scapă lucrurile de sub control", a mai spus jurnalista Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel