Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
19 feb, 10:42
Fifor critică OUG pe anticipate: Sigur votăm împotrivă
Mihai Fifor a criticat ordonanţa pe anticipate lansată de Guvernul Orban şi a afirmat că, în Senat, PSD va vota împotriva ei. 
Parlamentul României

"PSD a cerut oficial Avocatului Poporului să conteste la Curtea Constituțională ordonanța de urgență dată de Guvernul Orban prin care PNL și Iohannis vor să impună anticipate și modifică profund antidemocratic legea electorală, în flagrantă contradicție față de principiile și recomandările europene în materie.

Determinarea PSD de a readuce normalitatea democratică și de a impune respectarea legii este categorică.

În acest sens, președintele interimar Marcel Ciolacu a trimis, în numele PSD, o scrisoare oficială către Avocatul Poporului, prin care solicităm de urgență atacarea acestei ordonanțe profund antidemocratice.", a scris Mihai Fifor pe Facebook. 

"La Senat, votul va fi de respingere"

 

"La Senat, această ordonanță este pe ordinea de zi a Plenului de astazi, votul senatorilor PSD fiind, cu siguranta, unul de respingere, dat fiind conținutul profund nociv al actului normativ, care încalcă standardele electorale.

Prin această ordonanță, PNL dorește să modifice componența birourilor electorale, cu mai puțin de un an înainte de alegeri, lucru considerat de Comisia de la Veneția ca un mare risc împotriva stabilității dreptului electoral.

De asemenea, PNL dorește să modifice modul de repartizare a mandatelor, ceea ce reprezintă o schimbare structurală a sistemului electoral propriu-zis, iar Comisia de la Veneția arată că astfel de modificări nu ar trebui făcute cu mai puțin de un an înainte de alegeri.", a mai scris social-democratul. 

Ordonanţa creează avantaje pentru partidul de la putere

 

"Nu în ultimul rând, se modifică dimensiunea unei circumscripții electorale, prin suplimentarea mandatelor alocate circumscripției „Străinătate". Prin această decizie, partidul aflat la putere își creează un avantaj competițional plasând mai multe mandate într-o circumscripție electorală în care speră să obțină mai multe voturi. Este un alt risc major al democrației vizat în mod expres de Comisia de la Veneția.

De altfel, și-n dialogul avut la Bruxelles de președintele interimar al PSD, domnul Marcel Ciolacu, cu lideri/parteneri europeni s-a evidențiat abuzul de putere al PNL și deciziile luate contra Constituției României și recomandărilor Comisiei de la Veneția".", a conchis Mihai Fifor. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri