24 feb, 12:59
Florile și mărțișoarele, interzise în școli?! Cîmpeanu: Nu sunt obiecte personale, e un punct de vedere oficial!
Ministrul Educației a venit cu precizări privind interzicerea florilor și mărțișoarelor în școli.
Florile și mărțișoarele, interzise în școli?! Cîmpeanu: Nu sunt obiecte personale, e un punct de vedere oficial!

Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară. În această categorie intră atât mărțișoarele oferite profesorilor și colegelor de către elevi și preșcolari, de 1 și 8 Martie, cât și florile sau alte "atenții", precum dulciurile (mai multe detalii AICI).

Sorin Cîmpeanu a venit cu explicații pe acest subiect

 

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, ministrul Educației a vorbit despre interzicerea mărțișoarelor și florilor în școli:

„Este foarte adevărat, ordinul de ministru comun Educație-Sănătate prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal, nici măcar un mărțișor nu consider că e un obiect personal.

Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori simbol. Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației, iar acesta nu a admis nicio interdicție în acest fel, nici măcar cu titlul de recomandare și nici nu va transmite, e un punct de vedere oficial“, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri