23 noi 2020 / 11:11
Florin Răducioiu, dezvăluire despre Mircea Lucescu: "Mi-a tras o palmă de faţă cu toţi"
Florin Răducioiu, component al Generaţiei de Aur a fotbalului românesc, şi-a adus aminte un episod "dureros" din cariera sa, în centrul căruia s-a aflat Mircea Lucescu. 
Mircea Lucescu

"Lucescu a fost un mentor, un profesor pentru mine. Fără el nu ajungeam fotbalist. A crezut în mine şi mi-a dat prima şansă în fotbal. M-a învăţat să joc, dar de la el am învăţat şi alte lucruri importante în viaţă.

Mi-a dat cele mai bune sfaturi în acea perioadă a carierei mele şi de la el am avut de învăţat multe lucruri. Vorbea cu mine despre muzee, despre cultură în general, nu doar despre fotbal.", a declarat Florin Răducioiu, conform Digisport

"Mi-a dat o palmă de faţă cu toţi"

 

De asemenea, fostul atacant şi-a amintit şi de corecţia primită de la "Il Luce", la returul semifinalelor Cupei Cupelor, sezonul 1989/1990, cu Anderlecht, pe fostul stadion "Lia Manoliu". Dinamo a fost eliminată atunci, după o dublă înfrângere cu 0-1.

În minutul 85 al returului, Răducioiu a fost eliminat de arbitrul întâlnirii, John Blankenstein, după ce a sărit la bătaie cu un adversar, protestând dur la adresa centralului. În momentul în care a trecut pe lângă Mircea Lucescu, antrenorul i-a dat o palmă.

"Aveam 20 de ani. Mi-a tras o palmă de faţă cu toată lumea, iar eu nu am scos niciun cuvânt, de ruşine.", şi-a amintit Răducioiu, care, la 30 de ani de la acel episod îl numeşte pe Mircea Lucescu "cel mai important antrenor al carierei".

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri