Stiri
 
29 noi 2020 / 21:43
Focar de gripă aviară. Peste 10.000 de curcani, sacrificați la o fermă din Marea Britanie
Marea Britanie va sacrifica peste 10.000 de curcani din cauza unui focar de gripă aviară. 
Foto cu caracter ilustrativ

Peste 10.000 de curcani de la o fermă din Marea Britanie vor fi sacrificaţi după descoperirea unui focar de gripă aviară la o crescătorie din North Yorkshire (nordul Marii Britanii), au anunţat duminică autorităţile citate de AFP, scrie Agerpres. 

Cele 10.500 de păsări de crescătorie vor fi sacrificate pentru a combate răspândirea epidemiei, care nu reprezintă un risc pentru sănătatea oamenilor.

O zonă de control a fost stabilită în jurul fermei de păsări din Yorkshire.

Măsuri pentru a evita răspândirea epidemieiPotrivit responsabilului şef veterinar al Marii Britanii, Christine Middlemiss, "măsuri imediate" au fost luate pentru a împiedica răspândirea epidemiei, după detectarea sâmbătă a focarului de gripă aviară. Mai multe focare au fost detectate luna aceasta în mai multe regiuni din Marea Britanie.

După apariţia vara aceasta a unor focare în Rusia şi Kazahstan, epidemia s-a răspândit recent spre Europa de Vest, unde au fost decretate nivele de alertă.

Olanda, Irlanda, Danemarca şi Belgia sunt, de asemenea, afectate de acest virus răspândit de păsările migratoare. Boala nu este considerată periculoasă pentru om, iar consumul de carne de pasăre şi de ouă nu este descurajată.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri