Fonduri pentru investiţii şi dotări în mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Hunedoara
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a aprobat, miercuri, alocarea sumei de 204.000 lei pentru executarea unor lucrări de investiţii necesare la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, fiind vizate, în principal, spaţiul ce va găzdui un aparat de rezonanţă magnetică (RMN) şi Laboratorul de analize medicale. 

Astfel, pentru reparaţii curente în spaţiul Laboratorului de analize medicale, consilierii judeţeni au alocat fonduri în sumă de 165.000 de lei, banii urmând să fie folosiţi pentru înlocuirea instalaţiilor de încălzire, a celor sanitare şi pentru execuţia de finisaje. 'Lucrările sunt necesare în condiţiile în care la etajul inferior se amenajează spaţiul unde va funcţiona aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), efectuarea acestora asigurând funcţionarea în bune condiţii a instalaţiilor şi echipamentelor', se arată în nota care însoţeşte proiectul de hotărâre. Consilierii au mai aprobat o sumă de 38.000 lei pentru lucrări în spaţiul în care va fi amplasat un aparat RMN cu care va fi dotat spitalul judeţean în luna octombrie.

Lucrările includ o ecranare magnetică care se va realiza pe tavan şi podeaua cabinei de la secţia RMN. Spaţiul în care va funcţiona aparatul RMN va cuprinde un cabinet investigaţii RMN, o cabină de comandă, o sală pentru pregătirea pacienţilor, inclusiv a copiilor, o sală de aşteptare şi spaţii administrative. Aparatul de imagistică prin rezonanţă magnetică va fi achiziţionat pentru spitalul judeţean de către Ministerul Sănătăţii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro. Consilierii judeţeni au mai alocat fonduri în valoare de 109.000 lei pentru achiziţia unui număr de 65 de paturi de spitalizare pentru pacienţi, necesare pentru desfăşurarea activităţii medicale în condiţii optime la secţiile Cardiologie, Psihiatrie şi Dermatologie din cadrul SJU Deva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel