Formaţia Cigarettes After Sex a lansat al doilea album, ''Cry'' şi va concerta în Europa
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Solistul Greg Gonzalez, cunoscut pentru vocea sa androgină, şi trupa sa, Cigarettes After Sex, revin cu albumul ''Cry'', al doilea din istoria acestui grup pop american, înregistrat în natură, noaptea, relatează AFP, scrie Agerpres.

Este un sentiment special, un moment ciudat de calm şi claritate şi sună bine, a explicat Greg Gonzalez cu vocea sa gravă, la polul opus faţă de tonul feminin pe care îl adoptă în melodiile sale.

Tehnica sa de interpretare vine din pasiunea pe care o are pentru cântăreţe, în special pentru 'Francoise Hardy, "atât de delicată, după cum o descrie artistul.

Şoptesc cu o voce foarte înceată, ca şi cum aş face-o la ureche. Scot basul din sunet, care devine uşor şi oniric, a adăugat muzicianul.

Rezultatul este pus în slujba unui pop lent şi evanescent, inspirat de Cocteau Twins, cu teme romantice şi detalii erotice, transpuse în versuri în formă de scrisori de dragoste.

Francofil, dar nu francofon, tânărul de treizeci de ani citează drept influenţe pe Serge Gainsbourg, Erik Satie, cineaştii Eric Rohmer, Francois Truffaut şi Jean-Luc Godard, dar şi Man Ray care, potrivit lui Gonzalez, a inspirat vizual melancolia grupului.

Nu a fost uşor de găsit acest stil. Primul nostru EP (I., 2012) mi s-a părut prea lent, dar am înţeles ce trebuia să fie pentru a deveni special, a spus Greg Gonzalez.

În ciuda colegilor săi de trupă, care vin şi pleacă, Gonzalez a conservat coerenţa stilului Cigarettes After Sex, trupă lansată în 2012, al cărui prim album, cu acelaşi nume, s-a vândut în peste 500.000 de exemplare în 2017.

Cigarettes After Sex se va afla perioada următoare în turneu în Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel