Urmărește emisiunea live
Formaţia U2 va susţine pentru prima dată un concert în India
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Trupa rock irlandeză U2 a anunţat că va concerta pentru prima dată în India, pe 15 decembrie, în capitala economică Mumbai, la încheierea ediţiei din 2019 a ''Joshua Tree Tour'', potrivit AFP.

Absentă mult timp din programul turneelor marilor artiştilor internaţionali, India, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, a devenit în ultimii ani o destinaţie din ce în ce mai prezentă pe agenda muzicienilor. Beyonce, Shakira, Coldplay, Demi Lovato şi Bryan Adams se numără printre artiştii care au susţinut concerte cu casa închisă în această ţară.

"Ne bucurăm să stabilim o legătură între Dublin şi Bombay", a declarat basistul Adam Clayton, într-un comunicat publicat marţi pe pagina de internat a formaţiei, cunoscută pentru imnuri rock precum Sunday Bloody Sunday, With or Without You, care au făcut să vibreze stadioane din lumea întreagă începând cu anii 1980.

"Avem aceleaşi culori pe drapelul naţional" şi anume verde-alb-portocaliu, a declarat solistul trupei, Bono, pentru revista Rolling Stone India, comentând pe tema legăturilor dintre Irlanda şi India. "Mahatma Gandhi a vorbit despre lupta pentru independenţă a Irlandei şi a avertizat asupra conflictelor violente", a continuat el.

"Premierul nostru, care este medic, a făcut un stagiu la Mumbai, tatăl său este din Mumbai", a adăugat cântăreţul, făcând referire la liderul guvernului irlandez, Leo Varadkar, al cărui tată este indian.

Joshua Tree Tour 2019, care omagiază albumul emblematic The Joshua Tree, lansat de U2 în 1987, va debuta la 8 noiembrie în Noua Zeelandă şi include spectacole în Australia, Singapore, Japonia, Coreea de Sud şi Filipine înainte de a se încheia în India, pe stadionul DY Patil din Mumbai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel