Formular de acces în Turcia. Trebuie completat cu maximum 72 de ore înainte. Se schimbă condițiile de călătorie de mâine, 15 martie
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pixabay
foto Pixabay
Se schimbă condițiile de călătorie în Turcia. Ambasada României în Turcia a anunțat că va trebui completat un formular. 

”Începând cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia, au obligația sa completeze formularul de intrare de pe portalul https://register.health.gov.tr/ cu maxim 72 de ore înaintea îmbarcării. Acesta va fi prezentat la îmbarcare, printat sau pe telefonul mobil. La momentul completării formularului, va fi emis codul HES cu care călătorii vor putea avea acces la transport intern și cazare. În situația în care pasagerii nu au completat anterior formularul sus menționat, vor fi sprijiniți de către compania aeriană în completarea acestuia. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar. Prezentarea rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, rămâne, în continuare, valabilă.” a anunțat Ambasada României în Turcia. 

Încă din 28 decembrie 2020, ”persoanele care sosesc în Republica Turcia pe cale aeriană trebuie să prezinte la îmbarcare un rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia. Persoanelor care nu prezintă testul negativ tip PCR nu li se va permite îmbarcarea în aeronavele care au ca destinaţie Republica Turcia. De asemenea, începând cu data de 30 decembrie 2020, obligația prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, se aplică și persoanelor care intenționează să intre în acest stat pe cale rutieră, feroviară sau maritimă.” arată MAE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel