Fotbal: România a ratat calificarea în turul de elită al Campionatului European Under-19
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Selecţionata României a fost învinsă neaşteptat de echipa Lituaniei, cu scorul de 1-0 (0-0), luni, la Belgrad, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal Under-19 din 2020 şi a ratat calificarea în turul de elită.

Tricolorii antrenaţi de Laurenţiu Roşu au dominat clar jocul, cu 26-4 la şuturile la poartă şi 7-2 la şuturile pe poartă, dar a făcut-o steril. Unicul gol al partidei a fost reuşit de Linas Zingertas (54). România a evoluat în formula: Răzvan Ducan - Alexandru Sîrbu, Radu Drăguşin, Marius Savu (Salvatore Marrone, 55), Andres Dumitrescu (căpitan) - David Miculescu (Alexandru Negrean, 69), Damian Isac (Darius Ghindovean, 69) - Aurel June, Luis Niţu (Leonard Mitruscsak, 55), Cristian Dumitru - Louis Munteanu. Lituania fusese învinsă de Spania cu 2-0 şi de Serbia cu 8-0.

În celălalt meci de luni, Spania a surclasat Serbia cu 4-0. România a debutat la Belgrad cu un egal cu formaţia ţării gazdă, 1-1, Miculescu ratând un penalty în min. 84, iar în al doilea meci a cedat la limită, cu 0-1, în faţa Spaniei. În clasamentul final, Spania a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de Serbia, 4 puncte, Lituania, 3 puncte, România, 1 punct. În turul de elită, programat în luna martie a anului 2020, se califică primele două clasate în cele 13 grupe preliminare şi cea mai bună formaţie de pe locul al treilea, cărora li se va alătura Portugalia.

La Campionatul European Under-19, care se va disputa în luna iulie a anului 2020, se vor califica cele şapte câştigătoare ale grupelor din turneul de elită, împreună cu echipa gazdă, Irlanda de Nord. Dacă nu a trecut de primul tur al preliminariilor la ediţia 2020 a Europeanului Under-19, România va evolua la turneul final al Europeanului U19 din 2021, din postura de echipă gazdă. Meciurile din cadrul Campionatului European de fotbal pentru juniori Under-19 din 2021 vor avea loc pe stadioane din Bucureşti (Giuleşti-Valentin Stănescu şi Arcul de Triumf), Ploieşti (Ilie Oană) şi Voluntari (Anghel Iordănescu). Turneul final va fi găzduit de România în luna iulie şi va reuni 8 echipe, urmând să se dispute un total de 15 partide. În formatul actual, România a găzduit Campionatul European Under-19 şi în 2011, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel