Fotbalistul fantomă. Cine este Gregoire Akcelrod, omul care a păcălit pe toată lumea că a jucat la PSG
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Akcelrod a păcălit mai multe cluburi cu CV-ul său. Sursa: Pixabay
Akcelrod a păcălit mai multe cluburi cu CV-ul său. Sursa: Pixabay
Chiar dacă numele lui Gregoire Akcelrod nu spune nimic fanilor fotbalului, el a reuşit chiar să semneze un contract de 15.000 de euro pe lună şi chiar a fost la un pas să evolueze în Liga Campionilor. Asta deşi nu este profesionist. 

La vârsta de 10 ani, cariera lui Akcelrod a fost oprită prematur chiar de către tatăl său, care i-a spus că "nu vrea să-l mai vadă niciodată pe un teren de fotbal": "Am jucat pentru prima dată în faţa tatălui meu, la vârsta de 10 ani. A fost ca o finală de UEFA Champions League pentru mine.

Am pierdut cu 4-0, iar pe drumul de întoarcere, tata mi-a spus că este supărat pe mine, că sunt leneş şi că trebuie să renunţ la fotbal. Am fost șocat!", a spus Gregoire Akcelrod, pentru Daily Mail. Astfel, până la vârsta de 18 ani, tânărul nu a mai jucat fotbal, însă nu a renunțat la visul de a deveni profesionist într-o bună zi.

După ani de zile, lui Akcelrod i-a venit ideea de a-și crea un CV fals și un site care atesta că este un jucător de top. Francezul susținea că este un star al lui PSG, însă în realitate acest lucru se întâmpla doar pe hârtie. Gregoire înlocuia în rapoartele de joc numele fotbaliștilor campioanei Franței cu numele său. I-a "luat locul" chiar și lui Nicolas Anelka.

A semnat cu CSKA Sofia, pe 15.000 de euro pe lună

Deşi echipele mari din Premier League nu au fost interesate de el, Akcelrod a dat probe la echipe precum Swindon, Norwich şi Bournemouth. 

Câteva formații din Luxemburg l-au dorit pe Akcelrod, însă acesta le-a refuzat pentru că erau "prea mici" pentru el. În 2009, francezul a primit șansa vieții sale. După două zile de probe, CSKA Sofia, echipă calificată la acel moment în UEFA Champions League, i-a oferit un contract pe trei ani, cu un salariu de 15 mii de euro lunar.

"Mi-au făcut fotografii în tricoul lui CSKA, am semnat cu ei şi au postat pe site-ul lor oficial. Dar fanii lui PSG m-au distrus. Un suporter al lui CSKA a intrat pe un forum al fanilor francezi și a cerut informații despre mine.

Însă nimeni nu mă știa, toți au spus că sunt un fotbalist fals. Acel suporter al lui CSKA a sunat fiecare jurnalist din Sofia și le-a spus că nu sunt un jucător adevărat. A doua zi cei de la club m-au dat afară și mi-au spus să mă întorc în Franța", a dezvăluit Akcelrod, conform Digisport.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel