Franța va organiza două concerte-test cu pacienții infectați cu SARS-CoV-2
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Franța va organiza două concerte-test cu pacienții infectați cu SARS-CoV-2  /  Sursă foto: Pixbay
Franța va organiza două concerte-test cu pacienții infectați cu SARS-CoV-2 / Sursă foto: Pixbay
Franța va organiza două concerte-test, la care pozitivii de COVID-19 vor avea acces, pentru a vedea efectele.

Paris și Marsilia vor organiza în luna martie două concerte-test, cu scopul de a realiza un "model rezilient" pentru lumea divertismentului, potrivit lui Roselyne Bachelot, ministrul Culturii din Franța, informează Liberation

Acest teste ar putea demonta tezele propuse de anumite guverne, justificând închiderea interminabilă a locurilor culturale. Pe 12 decembrie, aproape 500 de persoane au venit la sala de concerte Apolo din Barcelona, ​​cu o capacitate obișnuită de 900 de spectatori. Sub impulsul festivalului Primavera Sound, studiul numit PRIMA-CoV a fost realizat în conformitate cu un protocol strict și s-a dovedit a fi foarte concludent. Ulterior, nu a fost detectat niciun caz de contaminare, notează LeFigaro.

"Sunt foarte optimistă pentru festivalurile cu locuri pe scaune. Pentru cele cu spectatori în picioare, este mai complicat și, din acest motiv, voi realiza aceste experimente, care sunt destinate testării a ceea ce se întâmplă", a declarat Roselyne Bachelot.

Spectatorii vor fi testați, dar nu triați Spectacolul de la Marsilia va avea loc cu 1.000 de persoane, cu spectatorii "așezați, dar cu posibilitatea de a se ridica de pe scaune". Toate persoanele vor fi testate înaintea concertului, însă cazurile pozitive "nu vor fi triate, pentru că trebuie să ne punem în situația în care este un amestec". Testele vor fi repetate după eveniment, pentru a constata dacă acesta a dat un nivel al infectărilor. Vor fi distribuite măști și dezinfectant, potrivit Publika.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel