Fraudă cu medicamente pentru CANCER la Fundeni. Tudor Ciuhodaru: Crimă cu premeditare. Trebuie să facă ani grei de PUȘCĂRIE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mai multe percheziții au fost efectuate ieri la Institutul de Oncologie Fundeni. Potrivit unor surse, pastilele ar fi fost administrate bolnavilor în doze mai mici decât ar fi fost necesar. Medicul Tudor Ciuhodaru a comentat acest caz.

Procurorii fac cercetări în legătură cu anumite medicamente oncologice administrate de câțiva medici în această unitate medicală și modul cum au fost decontate, transmite RealitateaPlus.

"Este un veritabil atentat la viața pacienților. A lua medicamentația pacienților cu cancer mi se pare un lucru inadmisibil, o crimă cu premeditare, un atentat la viața fiecărui pacient pentru că există scheme riguroase care trebuie aplicate în așa fel încât chiar și într-o situație gravă să ai o minimă șansă de a salva un astfel de pacient.

Pe de altă parte, haideți să spune lucrurilor pe nume, dacă se confirmă acest lucruri, din punctul meu de vedere toți cei care au fost implicați din sistemul de sănătate trebuie să facă ani grei de pușcărie pentru că vorbim despre pacienți extrem de fragili, pacienți care au traume inclusiv de ordin psihologic în această perioadă de pandemie în care au avut acces mai greu la tratament. Lucrurile trebuie clarificate, iar cei vinovați să plătească, dar știți cum să plătească? În așa fel încât lucrurile acestea să nu se mai repete. Nu este prima dată când auzim astfel de situații.", a declarat Tudor Ciuhodaru în direct la RealitateaPlus.

Reacția institutului

„În cadrul unei clinici din Institutul Clinic Fundeni este în curs de desfășurare o acțiune a organelor de urmărire penală de pe lânga Judecătoria Sector 2. Acțiunea vizează o serie de verificări, realizate de organele de urmărire penală, verificări ce nu implică Institutul Clinic Fundeni”, a transmis conducerea Institutului Clinic Fundeni, transmite Realitatea.net.

VEZI ȘI: Percheziții la Institutul de Oncologie Fundeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel