Urmărește emisiunea live
Friptură de porc în sos de roșii cu usturoi și piure de cartofi. Felul preferat al românilor. Să nu lipsească murăturile!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Friptura de porc în sos de roșii cu usturoi merge de minune alături de un piure de cartofi și câteva murături delicioase. Iată cum se prepară.

Ingrediente

1 kg pulpă de porc
sare
piper
ulei
1 ceapă
1 căpățână de usturoi
200 ml vin roșu
400 g pastă de roșii cu ardei
cimbru uscat
oregano
1-2 foi dafin

Pentru piureul de cartofi

1 kg cartofi
50 g unt
150 ml lapte
2 linguri smântână
sare
pătrunjel verde

Cum se prepară

Preparăm un mujdei din 3 căței de usturoi, sare, piper și ulei. Cu acesta vom masa carnea de porc și o vom lăsa la odinhit 1 oră, la frigider, scrie a1.ro. Apoi o dăm la cuptor, într-o tavă unsă cu ulei, până se rumenește frumos pe toate părțile. O stropim spre final cu vin roșu pentru a se frăgezi.

Într-un vas, pe foc, călim ceapa tocată solzișori, împreună cu doi căței de usturoi tocați rondele. Adăugăm pasta de roșii și fierbem sosul, până scade consistent, asezonându-l cu foi de dafin, oregano și cimbru. Adăugăm peste sos, friptura, porționată cu sosul din tavă și le mai lăsăm să se prepare împreună câteva minute. Dacă sosul nu este dulceag, adăugăm puțin zahăr, spre final și 1-2 căței de usturoi răzuiți, sare și piper, după gust.

Pentru piureul de cartofi, fierbem cartofii curățați și tocați cuburi în apă cu sare până se zdrobesc. Îi scurgem, îi pasăm cu unt și lapte fierbinte, apoi adăugăm smântână pentru cremozitate. Servim friptura de porc în sos de roșii cu usturoi, alături de garnitura preferată, murături sau salată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel