Fursecuri FRAGEDE. Rețetă simplă, RAPIDĂ și ECONOMICĂ. NU se ÎNTĂRESC
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Ți-e poftă de niște ronțăieli? Ți-am pregătit o rețetă super rapidă de fursecuri ce rămân fragede indiferent în ce condiții le păstrezi, chiar și după câteva zile. 

Ingrediente:


150 gr unt

250 gr făină

150 gr zahăr pudră

1 ou 

1 linguriță praf copt

esență vanilie

Mod de preparare:

 


1. Untul moale (la temperatura camerei) se bate cu zahărul pudră până devine cremos. 

2. Se adaugă oul și se mixează până compoziția devine omogenă. 

3. Ulterior, se adaugă făina și praful de copt și se amestecă bine pentru omogenizare. 

4. Se acoperă bolul cu aluat cu folie și se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Dacă vă grăbiți, îl puteți pune la congelator timp de 10 minute. 

5. După ce a stat la rece, aluatul se pune pe o suprafață pe care se pune făină înainte și se frământă bine până se obține o bilă de aluat compactă. Puteți să mai adăugați făină, până aluatul devine ca plastelină. 

6. Se întinde o foaie, nu foarte groasă, și se începe decuparea cu diverse forme. 

7. Se așează în tavă și se pun la cuptorul preîncălzit. Se lasă în cuptor timp de 10 - 15 minute, până se rumenesc pe fund. 

După ce le scoateți din cuptor, le puteți decora cu creioane speciale alimentare, cu glazură făcută în casă sau se pot mânca goale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel