Urmărește emisiunea live
Gabriela Băncilă: Cum va fi vremea la început de august 2019: Își fac apariția mai rar - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: RMC
WhatsApp
Gabriela Băncilă
Gabriela Băncilă
Gabriela Băncilă, directorul Centrului Național de Prognoze Meteorologice, a spus cum va fi vremea în următoarele ore.

„Vom începe luna august tot sub incidența unor mesaje de atenționare, păstrându-ne în același trend al sfârșitului de primăvară și mare parte din vară. Este vorba despre un mesaj de informare meteorologică care este valabil și pentru ziua de mâine. Se referă la furtuni, la intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică", a spus Gabriela Băncilă în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Atenționarea de Cod Galben de la ora 15.00 e pentru mare parte din zonele deluroase și montane, pentru partea de vest a țării. Aici așteptăm, în special după-amiază, la început în zonele de munte, acei nori de furtună care să aducă descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului, vijeli, căderi de grindină", a explicat Gabriela Băncilă.

„După ora 23.00, acele furtuni care își fac apariția mai rar vor fi prezente în această noapte în zonele montane, dar cu tendință de a coborî dinspre zona Carpaților Meridionali spre partea centrală și central-estică a Munteniei. Cu alte cuvinte, probabilitatea ca în cursul serii, al nopții ce urmează gradul de instabilitate să crească și în București este una extrem de ridicată", a mai spus directorul Centrului Național de Prognoze Meteorologice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări Cod galben de furtuni care vizează 28 de judeţe din vestul, centrul ţării şi sudul ţării, şi Capitala, în următoarele 24 de ore. Primul Cod galben vizează 24 de judeţe şi este valabil în intervalul orar 15:00 - 23:00. Ulterior, de miercuri noapte de la ora 23:00 până joi dimineaţa la ora 11:00, Codul galben va fi instituit şi pentru Municipiul Bucureşti şi alte patru judeţe din sudul ţării, astfel că numărul total al judeţelor atenţionate creşte la 28.

VIDEO 

 

Gabriela Băncilă a spus cum va fi vremea în perioada care urmează, în condițiile în care românii se află în concediu și nu vor să fie surprinși neplăcut de temperatură.

Mai multe informații:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel