Firea, atac la Orban: Neprofesionist. Un premier nepregătit
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea FOTO AGERPRES
Gabriela Firea a declarat, vineri seara, că Ludovic Orban este neprofesionist, catalogându-l drept „un premier nepregătit”, în contextul în care șeful Executivului a refuzat cererea Municipalității de a primi 677 de milioane de lei.

„Dacă domnul ministru nu citește Legea Bugetului de Stat, nu citește Legea Finanțelor Publice Locale, nu citește Legea Administrației Publice Locale, deși a fost viceprimar al Capitalei câțiva ani și era normal să cunoască această legislație, îmi pare rău că trebuie să îi spun faptul că este neprofesionist și este un premier nepregătit. Face afirmații care nu sunt acoperite în legislația în vigoare. Domnul prim-ministru ar fi trebuit să știe că toate companiile municipale înființate în actualul mandat au făcut economii foarte mari la bugetul Primăriei”, a spus Gabriela Firea, vineri seara, la Antena 3.

Plângere penală pentru abuz în serviciu

 

Edilul Capitalei a subliniat, încă o dată, că dacă instituția pe care o conduce nu va primi banii solicitați, va face plângere penală pentru abuz în serviciu.

„În cazul în care Guvernul României, cu aprobarea domnului premier și prin semnătura ministrului de Finanțe nu vor aloca către Primăria Capitalei suma necesară pentru a plăti toate serviciile publice, transport public în comun, energie termică, iluminat public, cele 19 spitale, toate proiectele mari de infrastructură (..) vom face plângere penală pentru abuz în serviciu. (...) Cele 100 de milioane de lei invocate de domnul premier într-adevăr au fost primite de către Primăria Capitalei pe timpul guvernului Dăncilă, dar acele sume au intrat imediat pentru că s-au alocat explicit și direct pentru energie termică în contul fostului RADET, bani care s-au dus în aceeași secundă la ELCEN pentru plata facturii pentru energie termică, ELCEN plătind mai departe gazele. Nicio secundă nu s-a îndestulat nicio companie, nicio administrație din acele fonduri din alocarea de la Guvern”, a explicat Firea.

Ludovic Orban a anunțat, vineri, că Executivul nu va accepta cererea Primăriei Capitalei prin care solicită 677 de milioane de lei din fondul de rezervă, având în vedere că municipalitatea a primit deja 100 de milioane de lei. Premierul a precizat că este o „neobrăzare” ceea ce vrea Gabriela Firea. „Aș vrea să vă mai surprind cu o cerere. Avem o cerere din partea primăriei Muncipiului București de 677 de milioane de lei”, a precizat ministrul Dezvoltării Ion Ștefan, la începutul sedinței de vineri a Executivului, transmite Mediafax.

Ludovic Orban a catalogat cererea Primăriei conduse de Gabriela Firea ca fiind "o neobrăzare"

„Primăria București a beneficiat de alocare, din fondul de rezevă al Guvernului, de 100 de miloane și mi se pare o neobrăzare să mai formulezi o cerere. Adică ce vrea? Să plătim noi factura pentru companiile de nababi înființate de Firea. Nu acceptăm așa ceva sub nicio formă”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a anunțat că Executivul va adopta, în ședința de luni, o nouă rectificare bugetară ca să realimenteze fondul de rezervă al Guvernului pentru efectuarea plăților care să asigure cheltuielile de funcționare pentru autoritățile locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel