Galaţi: Primul încărcător solar stradal a fost amplasat într-un parc de lângă Faleza Dunării
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Primăria municipiului Galaţi a realizat încă un pas în direcţia dezvoltării conceptului de "Smart City" şi va pune la dispoziţia cetăţenilor cinci încărcătoare solare stradale pentru telefoanele mobile şi pentru alte gadgeturi, primul dintre acestea fiind amplasat în Parcul Viva de lângă Faleza Dunării, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, alte patru încărcătoare stradale vor fi montate în Grădina Publică, Orăşelul Copiilor, zona Potcoava de Aur şi zona Romarta. Este vorba despre stâlpi solari pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau a camerelor foto (solar street mobile charger), scrie Agerpres.

Stâlpii solari sunt independenţi de reţeaua electrică, sunt prevăzuţi cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire şi oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger şi sistem de iluminat. Aceştia pot fi echipaţi opţional cu sisteme precum: priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; staţie meteo profesională; panouri LED video; routere pentru reţele Wi-Fi în spaţiile publice.

Contractul pentru serviciile de furnizare şi montare a încărcătoarelor solare este în valoare de 49.500 lei. Conform contractului, serviciile de mentenanţă se vor desfăşura pentru perioada cât sistemele sunt în garanţie şi sunt gratuite.

"Este încă un element pentru ca Galaţiul să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obţinerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obţinerea rapidă a autorizaţiei de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicaţia mobilă Galati City App, proiectul cu finanţare europeană pentru instalarea de reţele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare", a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel