Gazul ilariant, nouă modă printre consumatorii de droguri. Lazăr (CIADO), avertisment: Poate provoca moartea
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Club
Club
Gigel Lazăr, directorul CIADO atrage atenţia asupra unei noi "mode" în rândul consumatorilor de droguri din Bucureşti: gazul ilariant.

"Gazul ilariant sau DROGUL din baloane - o noua moda in unele cluburi si petreceri private in Bucuresti. Protoxidul de azot sau gaz ilariant câştigă teren printre tineri. Injectat în baloane, apoi aspirat, acest gaz generează o stare de euforie, cascade de râs şi vertije. Nou modă, care nu este lipsită de riscuri.Ea se numeşte hippy crack. Tinerii inhalează un gaz ilariant din baloane, declanşându-le o stare de euforie, ameţeală şi crize de râs.

Chiar dacă nu creează dependenţă, consumul lui este asociat cu efecte nedorite care se pot prelungi mai multe ore chiar zile după inhalarea gazului: dureri de cap, ameţeli, vărsături, crampe abdominale, diaree etc", atenţionează Gigel Lazăr, directorul CIADO  (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului).

Efectele se agravează pe măsură ce inhalarea gazului are loc din ce în ce mai frecvent. Folosirea constantă poate provoca pierderi de memorie, tulburări ale somnului, tulburări cardiovasculare. În puţine cazuri, gazul ilariant, în doze mari, poate provoca hipxie (lipsa oxigenului) şi, implicit, moartea, precizează directorul CIADO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel