George Baltă, numele de care o să mai auzi: ”Am votat înaintea lui Orban. DISTRIBUIȚI ASTA ca să se vadă și să se facă ceva!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Ce s-a întâmplat la o secție de votare din județul Ilfov aflați din rândurile următoare.

Într-o zi de 11 martie, viaţa rugbystului George Baltă a luat o turnură neaşteptată. Un accident pe teren, în timpul unui meci, a reprezentat începutul unei noi vieţi. George a rămas paralizat de la piept în jos, însă nu a cedat în faţa destinului. Astăzi a fost la vot.  

DISTRIBUIȚI ASTA ca să se vadă și să se facă ceva. În urmă cu 4 zile postam (n.r. pe Facebook) că Școala din Dobroești Ilfov nu facilitează accesul persoanelor cu dizabilități. Cineva (cred că de la primărie) a văzut postarea și a transmis-o mai departe către cei responsabili. NU S-A FĂCUT NIMIC, NU RAMPĂ, NU CABINĂ DE VOT OPTIMĂ CA SĂ POT VOTA FĂRĂ DIFICULTĂȚI.

La ora 8 am votat, înaintea domnului prim-ministru Orban care aștepta la coadă când am ieșit. I-am prezentat problema și sper că m-am făcut auzit chiar dacă am avut mască”, a scris, duminică, George Baltă pe contul său de Facebook. 

„Peste 4 ani, numele meu o să fie pe buletinul de vot pentru că de la nivelul meu se văd altfel lucrurile”, a precizat George Baltă.

Iată interviul oferit de George Baltă, în 2017, pentru DCNews

10 martie 2006. Ce îţi aduci aminte din acea zi?

10 martie îmi aduce aminte că am avut antrenamentul căpitanului, ultimul antrenament înainte de un meci, fiind condus de către căpitanul echipei. A fost un antrenament bun, în care am pus la punct toate detaliile. Mă simțeam pregătit.

11 martie 2006. Data care ţi-a schimbat viaţa. Cum ţi-o reaminteşti acum?

Îmi aduc aminte că era o zi înnorată și că la horoscop îmi spunea ceva de genul că o să am o zi plină de realizări. Din păcate, accidentarea mi-a luat puterea de a sta în picioare. Acum, la 11 ani de la accident, pot spune că este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. Am început să văd ce înseamnă viața şi să apreciez tot ce îmi oferă ea. Am cunoscut oameni minunați și am înţeles ce înseamnă prietenia adevărată.

Reîntorcându-ne în trecut, am înţeles că ai încercat toate metodele de care auzeai că te-ar putea ajuta, cum ar fi bioenergie. Care a fost cea mai atipică experienţă?

Oh, cea mai atipică terapie mi s-a părut că a fost cea în care am fost pus să ţin pe cap într-o căciulă trei ouă. Mi s-a spus că aș fi fost otrăvit cu metale grele și în felul acesta le pot scoate.

Discriminare - în ţara noastră, acest concept se manifestă pe planuri multiple. Când te-ai simţit discriminat ultima oară?

Discriminat mă simt în fiecare zi din cauza acestei Românii inaccesibile. Dar România are oameni frumoși și care ajută dacă este nevoie. Am învățat să văd partea plină a paharului.

Integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap - ce notă i-ai da României la acest capitol şi de ce?

Aici se lucrează mult în sensul acesta. Suntem un grup de persoane cu dizabilități care am avut curajul să deschidem gura şi să tragem un semnal de alarmă, noi suntem capabili de multe.

De la 1 la 10, aș da un 6-7.

2. -imagine fara descriere- (george_balta_2_04742200.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel