Germania nu combate eficient căsătoriile între minori, susţine organizaţia 'Terre des Femmes'
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Legea adoptată în 2017 de parlamentul de la Berlin pentru combaterea căsătoriilor între minori s-a dovedit ineficientă, doar 53 de astfel de căsătorii fiind anulate în Germania, a anunţat miercuri organizaţia pentru drepturile femeii 'Terre des Femmes', transmite dpa.

Potrivit unui studiu realizat de ONG-ul citat, în ultimii doi ani s-au înregistrat în Germania 813 de cazuri de căsătorii între minori, dintre care doar 97 au fost aduse în faţa instanţei.

Legea germană privind căsătoria, adoptată în iulie 2017, a fost elaborată pentru a proteja adolescenţii, în special tinerele imigrante, faţă de mariajul forţat înainte de a împlini vârsta de 18 ani.

Conform acestui act normativ, orice căsătorie cu o persoană cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 18 ani poate fi anulată de un tribunal şi orice căsătorie cu o persoană mai mică de 16 ani este considerată nulă în Germania.

Myria Boehmecke, purtătoare de cuvânt a organizaţiei 'Terre des Femmes', a spus că în Germania multe tinere sunt supuse abuzurilor domestice, deseori neavând perspective din cauză că renunţă la şcoală.

'Terre des Femmes' a subliniat că guvernul german trebuie să ofere pregătire autorităţilor locale pentru a şti cum să reacţioneze în cazul căsătoriilor între minori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel