Giurgiu: Doi tineri afgani, depistaţi într-un camion ce transporta termopane din Turcia pentru România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Doi tineri afgani cu vârste de 18, respectiv 19 ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre în ţară ascunşi într-un camion ce transporta ferestre termopan din Turcia pentru România, scrie Agerpres. 

"În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean român în vârstă de 32 de ani care conducea un ansamblu rutier format din autocamion marca Renault şi semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta geamuri termopan din Turcia pentru o societate comercială din Romania. Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse între podeaua semiremorcii şi spaţiul destinat roţii de rezervă două persoane de sex masculin, fără documente de identitate asupra lor", se arată într-un comunicat de presă emis luni de ITPF Giurgiu.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele respective sunt doi tineri din Afganistan, în vârstă de 18, respectiv 19 de ani. Aceştia au declarat că s-au ascuns sub mijlocul de transport într-o parcare din Bulgaria, fără ştirea şoferului. Totodată, au mai menţionat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor afgani, iar conform protocolului româno - bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel