Globalworth, venitul operațional în creștere cu 135%
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
francize
francize
Globalworth, investitor pe piaţa de birouri din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un venit operaţional net de 51,7 milioane de euro, în creştere cu 135% faţă de cel din perioada similară a anului trecut.

 Portofoliul companiei s-a majorat la 920.000 de metri pătraţi de suprafaţă totală închiriabilă (GLA). Valoarea portofoliului a ajuns la 2,1 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde sunt reprezentate de activele din România şi aproape 1 miliard de euro de activele din Polonia. 'Globalworth a continuat să înregistreze o dezvoltare puternică în 2018, susţinută prin extinderea noastră strategică în Polonia. În prima parte a anului, am devenit liderul pieţei poloneze de birouri, semnând două dintre cele mai mari cinci tranzacţii din 2018. Vom continua să identificăm alte posibile oportunităţi în aceste condiţii atractive ale pieţei, potrivit strategiei noastre de a ne consolida poziţia de principal proprietar de birouri din Europa Centrală şi de Est, prin portofoliile noastre din România şi Polonia', a declarat Dimitris Raptis, deputy chief executive officer şi chief investment officer la Globalworth.

Investiții e sute de milioane

În primul semestru al acestui an, compania a investit 276,2 milioane de euro în noi achiziţii şi în continuarea strategiei sale de dezvoltare. În România, compania a achiziţionat 3 terenuri în Bucureşti pentru viitoare clădiri de birouri, dintre care două se află în noul CBD al Bucureştiului, iar cel de-al treilea pe bulevardul Preciziei, în imediata vecinătate a proiectului Renault Bucharest Connected din partea de vest a oraşului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel