Godot - Cafe Teatru, adevărul despre mutarea bruscă. George Remeş, interviu
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Godot
Godot
Fanii teatrului Godot au primit, astăzi, o veste tristă: trupa va trebui să se mute din actualul sediu, ca urmare a stării avansate de degradare în care se află clădirea de pe strada Blănari nr. 14.

"Vine un moment în viața fiecăruia dintre noi, când schimbarea devine absolut necesară. Vă scriem într-un moment delicat. În urmă cu puțin timp am fost informați că starea de degradare a fațadelor clădării de pe Blănari nr. 14 avansează. Siguranța dumneavoastră și a tuturor celor care ne trec pragul zilnic este prioritatea noastră numărul 1, așa că am decis ca începând de astăzi, 19 octombrie, să încheiem orice activitate în acest spațiu", a scris echipa Godot Cafe Teatru.

Despre acest subiect am stat de vorbă cu actorul şi managerul George Remeş care ne-a povestit care este situaţia actuală şi care sunt planurile privitoare la activitatea Godot Cafe Teatru.

"Clădirea este proprietate privată şi monument istoric, de aceea orice intervenţie la faţadă trebuie făcută cu aprobări, iar noi, de mai bine de un an, făceam demersurile pentru a începe o consolidare pe partea subsol şi parter - acolo unde ne desfăşurăm activitatea. La începutul verii a căzut o bucată de faţadă, am crezut că e o problemă izolată, însă situaţia s-a repetat, motiv pentru care primăria, în acel moment, a început să verifice care este situaţia.

În urma unei analize, expertul care s-a ocupat de clădire a decis reîncadrarea clădirii în risc seismic 1. Sunt şi eu proprietar pe o treime din subsol şi parter. Noi am avut o şedinţă cu asociaţia de proprietari, iar mulţi dintre locatari - pentru că sunt 36 de apartamente în incintă - nu doresc consolidarea clădirii, nu consideră că e cazul. Imobilul poate intra în programul de consolidare al primăriei, se discută în prezent despe acest lucru, însă se ajunge tot la proprietarii care nu sunt de acord cu aceste lucrări", ne-a declarat George Remeş.

În căutarea unui spaţiu mai generos 

"Noi, în prezent, căutăm un nou spaţiu în care să ne mutăm. Momentam căutăm variante şi încercăm să o găsim pe cea în care să ne putem plăti chiria, dările şi aşa mai departe. În maximum o săptămână noi vom anunţa dacă ne relocăm temporar sau dacă am găsit o nouă căsuţă. De la anul, oricum îmi doream să avem un spaţiu mai mare decât cel de aici şi, cumva, eram într-o căutare care, însă, a fost urgentată brusc de situaţia actuală", a precizat interlocutorul nostru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel