Gogoși parfumate cu lămâie. Rețeta nu necesită frământare
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ
Ioana Chicet-Macoveiciuc (Prinţesa urbană) a dezvăluit pe rețelele de socializare o rețetă de gogoși parfumate cu lămâie, care îi alină dorul de bunici. Iată cum se prepară. 

"Cu gândul la bunicile mele, una vie pe Pământ, alta vie în altă lume, fac gogoşi pe care le înfulec calde, înainte să afle copiii că-s gata.

Marginile crocante, interiorul moale, parfumat de coaja de lămâie, gustul care-mi rămâne pe cerul gurii după ce farfuria e goală, zahărul vanilat pe care-l strâng cu vârful degetului mic, amintirile care vin buluc, sentimentul vag, foarte vag, de vinovăție că am înghițit atâta prăjeală, imediat acoperit de bucuria că uite, suntem aici şi mâncăm gogoşi calde împreună, toate astea merită jumătatea de oră de pregătit şi cea de strâns dezastrul de după.

Nu fac gogoşi des, de fapt, fac foarte rar. Când nu mai pot de dorul bunicilor, fac gogoşi.

Rețeta mea e asta, nu e nevoie de frământare:

- 500 gr făină albă

- un ou mare

- 250 ml lapte cald

- 3 linguri de muscovado sau zahăr brut

- 25 gr drojdie proaspătă sau un plic de drojdie uscată

- 3 linguri ulei (eu pun de cocos)

- coaja de la o lămâie bio

- un praf de sare

Amestec întâi ingredientele uscate, le adaug pe cele umede, amestec cu o lingură, rezultă un amestec lipicios, dar legat. Las la crescut o oră. Apoi încing ulei de floarea soarelui într-o oală îngustă şi înaltă, fac forme de minciunele sau gogoşi rotunde, simple sau cu umplutură de gem sau ciocolată, le prăjesc în baie de ulei pe ambele părți, le scot pe şervețele de hârtie, tamponez, presar foarte puțin zahăr praf vanilat.", a scris Prințesa Urbană pe Facebook.

Cu gândul la bunicile mele, una vie pe Pământ, alta vie în altă lume, fac gogoşi pe care le înfulec calde, înainte să...

Publicată de Printesa urbana pe Duminică, 18 aprilie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel